Meld je aan voor een Beleefdag!

Nieuwsgierig naar hoe GPL in de praktijk werkt? Kom dan met je vader of moeder, of met een leerkracht van je basisschool naar onze Beleefdag. In twee uur tijd volg je als het ware een mini-schooldag. Zo kun je – samen met enkele huidige brugklassers – zelf ervaren hoe fijn Gepersonaliseerd Leren is. Meld je hieronder snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt!

De Beleefdagen zijn op 12, 13, 14, 15 en 16 november 2018 in Meerssen, steeds van 13.00-15.00 uur en van 16.00-18.00 uur. In de eerste sessie is er ruimte voor 45 kinderen, in de tweede sessie voor 60 kinderen. Voor je ouders is er een informatiebijeenkomst parallel aan jouw mini-schooldag.

Ben je een leerkracht en wil je met je klas(sen) een Beleefdag ervaren? Mail dan even met Aukje Aben, teamleider GPL1 en 2.

Om je aan te melden, kies je een datum in de kalender. Elke leerling dient zich vooraf aan te melden. Je ouders zijn van harte welkom en hoeven zich niet aan te melden. Je krijgt GEEN bevestiging van je aanmelding.

Beleefdagen Meerssen

juli 2020
ma di wo do vr za zo
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

Vmbo-t in Meerssen

Vanaf komend schooljaar is onze school in Meerssen ook de plaats waar leerlingen in de brugklas starten met de vmbo theoretische leerweg. Je bent vanaf het dubbele advies kader beroepsgericht/theoretische leerweg (kb/tl) welkom in Meerssen.

Dit betekent dat leerlingen met de volgende adviezen de brugklas starten in Meerssen:

 • kader beroepsgerichte leerweg / theoretische leerweg
 • theoretische leerweg
 • theoretische leerweg / havo
 • havo
 • havo / vwo
 • vwo

Leerlingen met een eenduidig kb-advies zijn welkom op de Beleefdagen in Meerssen en stromen schooljaar 2019-2020 in Valkenburg in, waar zij aan de slag gaan volgens het GPL concept.
Leerlingen met een bb- of bb/kb-advies melden zich aan voor de informatiedagen in januari in Valkenburg en worden dan geïnformeerd over het onderwijsconcept.

Parkeren in de buurt (Meerssen)

Kom je met de auto naar Meerssen? Bekijk dan vooraf even deze parkeertips. Je kunt op loopafstand parkeren bij de sporthal aan de Molenveldweg, bij het station aan de Stationstraat en bij de Gansbeekschool aan de Gansbaan.

Of kom je naar onze Informatiedag?

Lukt het je niet om naar een Beleefdag te komen en ben je wel nieuwsgierig naar Gepersonaliseerd Leren? Dan kun je er tijdens onze Informatiedag alles over te weten komen. Je bent van harte welkom om ons al je vragen te stellen én zelf GPL te ervaren op zaterdag 12 januari 2019 van 9:30 tot 15 uur in Meerssen, Parallelweg 56.

Weet je al zeker dat jij volgend jaar voor GPL kiest? Dan ben jij een kei! Je kunt je op school inschrijven voor onze brugklas.

Is Gepersonaliseerd Leren iets voor jou?

Gepersonaliseerd Leren is ontzettend leuk. Het gaat namelijk uit van jouw talenten en persoon. Het is echt helemaal iets voor jou als je:

 • het beste uit jezelf wilt halen
 • op je eigen manier en in je eigen tempo wilt leren
 • voor de vakken waarin je dat kunt, boven het niveau van je basisschooladvies wilt uitgroeien
 • graag persoonlijk begeleid wordt door je eigen coach
 • geleidelijk aan zelf wilt bepalen hoe en wanneer je leert, natuurlijk met de hulp van je docenten (wát je leert, staat vast)
 • wilt leren werken vanuit leerdoelen en werkdoelen
 • het fijn vindt om zelf keuzes te leren maken
 • naast kennis ook andere vaardigheden wilt opdoen, zoals presenteren, organiseren, omgaan met andere mensen, samenwerken, onderzoeken, beslissingen nemen.

Kort samengevat: jij bent de eigenaar van je eigen leerproces.