Bezoek Texaanse Phd students aan GPL

Medio juni heeft een viertal Texanen studenten van de University of Mary Hardin Baylor GPL bezocht in het kader van een Summer Course. Een prominente plaats werd door onze FLE leerlingen uit domein 2 ingenomen. Zij ontvingen de Texaanse gasten, verzorgden een presentatie en gingen uitgebreid in op vragen.

Uit de reflectiepapers van de studenten haal ik een aantal zaken. De studenten voelen zich ‘blessed’ dat hen die kans is geboden. ‘… something very special is going on in this school….’. Er wordt gesproken van een paradigma shift die het denken over education aan het wankelen heeft gebracht. Studenten constateren dat ‘battling apathy in students’ – een actueel facebook onderwerp in Texas- contraproductief werkt ‘ …giving away authority gives autonomy…..’ aldus een van de studenten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *