Ingeslagen als een bom ….

Al  een aantal jaren volgen studenten van de University of Mary Hardin Baylor (Belton, Texas) een Summer Course in Nederland. Zij volgen een Doctor of Education program ‘Leadership in Education’. Kennismaking met het Nederlandse onderwijssysteem en ‘leadership’ vormen de rode draad van het programma. In dit kader bezochten 4 studenten medio juni GPL in Meerssen.

Onze Fast Lane English leerlingen hadden een presentatie voorbereid over ons GPL. In groepjes gaven zij uitleg over GPL waarbij het bijzonder was hoe goed dit lukte in het Engels. Daarna ontstonden groepjes rond de Amerikaanse studenten waarin meer dan een uur een spervuur van vragen afgevuurd werd op onze leerlingen.

Nu drie maanden later ontvang ik de evaluatie van het bezoek van de Amerikaanse studenten:

Het bezoek aan Stella Maris is ingeslagen als een bom. Met eigen ogen gepersonaliseerd leren zien, beseffen dat de regie over het eigen leren gepraktiseerd wordt en leerlingen daar enthousiast over zijn was voor veel studenten het moment waarop de losse eindjes over leiderschap en veranderen bij elkaar kwamen. Veel studenten nemen zich voor ermee aan de slag te gaan. Daarbij beseffen zij zich terdege dat vanwege de rigide aandacht voor protocollen, data en performance in het Texaanse onderwijs er heel veel moet veranderen. Studenten zijn benieuwd hoe de integrale invoering van het onderwijsconcept het komend jaar gaat verlopen.

Kortom: onze eerstejaars GPL leerlingen hebben grote indruk gemaakt op onze Amerikaanse gasten. Zeker als je er ook nog rekening houdt met de ‘vreemde taal’ waarin ze communiceerden. Daarvoor verdienen zij alle lof!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *