Mijn ervaringen in GPL

Door Semín Dogru, GPL-leerling locatie Meerssen

Ik zit nu al behoorlijk wat weken op het Stella Maris College in Meerssen. Er is veel gebeurd het afgelopen jaar. Dit stukje gaat over mijn ervaringen in GPL.

Ik vind om te beginnen dit systeem ongelofelijk fijn. Wanneer ik nu nog terug zou moeten naar het reguliere onderwijs zou ik dit echt niet prettig vinden. Ik merk dat ik het de afgelopen zeven maanden erg leuk heb gehad op school. Een van de fijnste dingen vind ik dat je zelf mag kiezen wanneer je iets afsluit of wanneer je aan een bepaald vak gaat werken. Ook de omgeving waar we in werken of les in krijgen vind ik geweldig. Ik weet natuurlijk niet precies hoe het in het reguliere onderwijs gaat, maar ik denk dat het erg goed is dat ik me voor GPL heb ingeschreven. In het begin had ik er een beetje moeite mee omdat we in plaats van boeken een IPad moesten gebruiken. Er staan wel boeken in de leeromgeving, maar je hebt toch wel echt ook je IPad nodig. Daarbij heeft iedere leerling een kwartier in de week een gesprekje met zijn of haar coach. In die tijd bespreken we hoe het de afgelopen week ging en wat er beter moet. Ik merk dat ik tijdens zo’n coachgesprek even een boost krijg om te werken en om vakken af te sluiten. Het afsluiten gaat bij elk vak anders. Bij bijvoorbeeld wiskunde moet je een toets maken, terwijl je bij Engels een gesprekje met de docent(e) moet voeren waarin je laat zien dat je dit onderdeel beheerst. Soms moet je opdrachten maken, een presentatie houden of een zelf geschreven tekst inleveren. Dit is meestal bij aardrijkskunde en Nederlands aan de orde. Bij geschiedenis en Frans is het soms juist de bedoeling dat je een filmpje maakt waarin je informatie geeft over een bepaald onderwerp. Ik vind het persoonlijk erg fijn dat je niet altijd een schriftelijke toets moet maken, maar dat er verschillende manieren zijn om te laten zien dat je een doel behaald hebt. Ook al is het (meestal) de docent(e) die aangeeft hoe je iets moet afsluiten, toch vind ik het fantastisch dat het niet altijd op de zelfde manier gaat.

Aan het begin van het jaar waren er soms nog wat onduidelijkheden over het een of ander. Dat is logisch, want ook voor docenten is dit nieuw. Nu vind ik het alleen nog maar geweldig!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *