Purmerendse ScholenGroep op bezoek

Oftewel: aan een kerstdiner ontstaan soms boeiende zaken …….

In de kerstvakantie werd ik gemaild door Jan Buurkes van PSG die een aantal dagen van te voren tijdens het kerstdiner zijn zwager uit Maastricht een enthousiast verhaal over ons GPL had horen vertellen. Naar wat heen en weer mailen was het onlangs zover. Een delegatie van vier bezocht onze school. Na een korte presentatie was het vooral ervaren geblazen. Ik heb de bezoekers gewoon tussen onze leerlingen en docenten gezet. Anderhalf uur later trof ik vier mensen die onder de indruk waren …..


Gepersonaliseerd leren is beleven als in voelen, zien en horen!

Het klopt. Hoe kom je daar achter, wel Harold neemt je mee in een adembenemende pilot waarbij je regelmatig best verrast bent hoe het óók kan. Wij, de Purmerendse ScholenGroep waren welkom onder de voorwaarde dat we de dag-aftrap zouden meemaken; dus ’s ochtends om 8:15 uur acte de presence……en dat vanuit Purmerend; dus de avond tevoren maar afgezakt om fief te zijn bij de aftrap.

Nogmaals: het klopt. Je zintuigen tintelen als je beleeft hoe leerlingen (net kind-af) je verstelt doen staan van verantwoordelijkheid en discipline. En ja, het is een doorsnee-groep kinderen. In Purmerend is er goede discussie-materie bijgekomen om het LEF te gaan vertonen deze voorbeeld-pilot ook tot project te maken. We gaan het beleven, denk ik.

Heel hartelijk dank voor de openheid en ervaring.

Met vriendelijke groet,
Jan Buurkes
Hoofd I&O Purmerendse ScholenGroep

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *