Beleefsessies Informatiedag Meerssen: een belevenis!

Afgelopen zaterdag 14 januari was de Informatiedag in Meerssen. Voorheen was dit de alom bekende Open Dag.

Zelf heb ik deze dag foto’s gemaakt en omdat het enorm druk was, heb ik ook Beleeflessen verzorgd. Wat was dit leuk om te doen! De kinderen waren erg enthousiast.
Tijdens de Beleefles hebben kinderen kunnen ervaren hoe het is om te werken aan een doel. Zo begon de les met bergklimmer Raf, met als doel de top van de berg bereiken. Belangrijk is dat de kinderen erachter komen dat dit doel op verschillende manieren bereikt kan worden. Dit kan te voet via de steilste route, maar dit zou ook via een minder steile route kunnen. Er had zelfs iemand het idee om met een parachute de top van de berg te bereiken, dit kan natuurlijk ook. Op deze manier wordt er gewerkt binnen Gepersonaliseerd Leren. Leerlingen werken met leerdoelen, dit wilden we de kinderen tijdens deze Beleefles ook laten ervaren.
De Beleefles was een Biologieles. Het doel hierbij was “Ontwerp een dier dat alle organen heeft om echt te kunnen leven”. Werkbladen met organen en hun betekenis werden uitgedeeld. De organen moesten op de juiste manier in het dier geplaatst worden.
De leefomgeving van het dier mocht zelf bepaald worden. Met het doel in hun achterhoofd gingen ze aan de slag. De wildste, gevaarlijkste en gekste dieren zijn hier tot stand gekomen. Zo was er een Tijgeraap, die zowel kenmerken en vaardigheden bezit van een tijger als die van een aap. Aan het einde hebben we het leerdoel geëvalueerd en hebben we gekeken of het wel of niet voldaan was. Dit zou een leerling normaal beschrijven in hun eigen logboek, vandaag werd dit mondeling besproken.

Al met al was het een leuke dag waarbij positiviteit en de nieuwsgierigheid van de mensen eruit sprong. Kinderen hebben kunnen proeven aan GPL, ouders hebben uitgebreide informatie gekregen over GPL en hebben al hun vragen kunnen stellen.

Ik kijk terug op een fijne dag!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *