Een goed begin is het halve werk!

Zo.. We hebben elkaar eens goed leren kennen, en wat was het leuk, maar ook enorm spannend. Vlak voor de zomervakantie hebben de leerlingen al kort kennisgemaakt met het gebouw en de coaches, maar nu hebben we er flink de tijd voor genomen. Van allerlei spelletjes hebben we gespeeld, veel geluisterd en gepraat met elkaar, het gebouw gepimpt en natuurlijk het beroemde en zeer geslaagde schoolkamp in Simpelveld. Heel bijzonder vond ik de opdracht rondom de film Up. Halverwege de film hebben de leerlingen een bucketlist gemaakt en geschreven wat ze dit schooljaar wilden gaan bereiken. Deze wensen zijn opgeborgen in een kluisje. Aan het eind van het jaar gaan we met z’n alle kijken of de verwachtingen werkelijkheid zijn geworden. Na het kijken van de film krijgt iedereen, ook de coaches, de opdracht om iets op te schrijven met wat we vanuit het verleden willen vergeten. Dit is natuurlijk iets heel persoonlijks. Een aantal leerlingen heeft ook het lef gehad om dit met de groep te delen. Als je er klaar voor was mocht je je kaartje in de vuurkorf gooien zodat dat stukje voorgoed de wereld uitgeholpen wordt.

Iedereen kijkt terug op een mooie introductieperiode en heeft vooral heel veel zin om écht te gaan beginnen. Ik ben benieuwd hoe lang dat gevoel aanhoudt 🙂

selfie-intro

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *