Gepersonaliseerd Leren van start

Eindelijk was het zover. Na een intensieve voorbereiding van een jaar zijn op 5 september 95 leerlingen in Meerssen en 50 leerlingen in Valkenburg gestart met gepersonaliseerd leren (GPL). Voor zowel leerlingen als docenten was het spannend: nieuwe (mede)leerlingen, nieuwe docenten, een ander gebouw, GPL, een iPad et cetera.

Het schooljaar werd gestart met een introductie van een week waarin kennismaking van leerlingen onderling en met docenten en kennismaking met GPL centraal stonden. Diverse activiteiten hebben hieraan bijgedragen. Onderstaand een aantal impressies van de introductie in Meerssen.

Selfie speurtocht
Om de omgeving van school te verkennen en de samenwerking en creativiteit van een groep te stimuleren heeft elke basisgroep de opdracht gekregen om originele selfies te maken op een aantal plekken rondom school.

selfie

Cradle to cradle
Tijdens een wandeling langs een aantal gedichten in Meerssen was de opdracht aan leerlingen om een aansprekende zin uit een gedicht mee naar school te nemen, afval te verzamelen en hiervan in groepjes een cradle to cradle werkstuk te maken. De resultaten hiervan zijn zichtbaar in de leeromgeving.

crea

Sport en adventure activiteiten
De laatste dag van de introductie werd afgesloten met een uitstapje naar Rocca in Gulpen waar diverse klim-, boogschiet- en behendigheids-activiteiten onder een stralende zon plaatsvonden.

rocca

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *