Eigenaarschap van leerlingen over hun eigen leerproces: utopie of werkelijkheid?

Het Stella Maris College Meerssen-Valkenburg start in het schooljaar 2016 – 2017 een grote pilot rondom “gepersonaliseerd leren” voor een aantal brugklassers in beide locaties, Meerssen en Valkenburg. Wij starten deze pilot in de overtuiging dat leerlingen veel gemotiveerder zullen worden voor hun leren als zij zich geleidelijk aan meer eigenaar gaan voelen van hun leerproces. Enkele leden van ons innovatieteam zijn deze week in Zweden om zelf te ervaren hoe op enkele Kunskapsskolan scholen gepersonaliseerd leren is vormgegeven.
Eigenaarschap van leerlingen over hun leerproces ontbreekt in ons huidige onderwijs vrijwel volledig. Er zijn dan ook veel vragen hierover. Wat betekent dit, is het wel realiseerbaar, wat betekent het voor de leerling, voor de docent, voor ouders, wat betekent dit voor de schoolorganisatie enz.

Samen met HartverwarmendWijsLimburg organiseert het Stella Maris College op 5 april 2016, om 19:00 uur een avond rondom het thema “Ik bepaal mijn eigen leerroute”. Op de site www.hartverwarmendwijslimburg.nl kunt u meer lezen over deze inspirerende organisatie.

Via onderstaande link kunt u zich aanmelden voor deze avond. Indien u aangeeft dat u als medewerker, (toekomstig) ouder of leerling
verbonden bent met het Stella Maris College of een van de andere scholen van St. LVO,  dan betaalt het Stella Maris College de entreeprijs voor u. In verband met de organisatie is vooraf aanmelden wel noodzakelijk.

http://www.hartverwarmendwijslimburg.nl/aanmelden-bijeenkomst/

U bent van harte uitgenodigd voor deze avond waarin u start met enkele presentaties en na de pauze actief uw eigen bijdrage kunt leveren in een van de praatgroepen die geformeerd zullen worden.

Tot ziens op 5 april.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *