Onderwijs2032

LowRes_StelMar_school_6452[1]

Sander Dekker heeft deze week Onderwijs2032 gepresenteerd. Een rapport over het onderwijs in de toekomst. Waarom in 2032? In dat jaar komen kinderen die nu in het basisonderwijs starten op de arbeidsmarkt.

Als ik het rapport doorlees denk ik regelmatig: hoezo 2032? Heel wat dingen die er staan doen wij nu al of zijn wij van plan met onze onderwijsinnovatie de komende twee tot vier jaar te realiseren. Waar denk ik dan aan? Persoonsvorming waarbij vaardigheden zoals samenwerken, feedback geven, plannen en organiseren van toepassing zijn. Deze krijgen een duidelijke plaats in ons onderwijs vanaf september 2016. Dat eigen belangstelling van de leerling een prominentere plaats moet krijgen. Dat noemen wij kiezen binnen grenzen. Verbreden, verdiepen en vakoverstijgende leeractiviteiten. Ook dat is ons niet vreemd.

Kortom het rapport schetst een verre toekomst die op het Stella Maris College al realiteit is of wordt op korte termijn. Rapport: Onderwijs2032.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *