Open dag Valkenburg

Een recordaantal bezoeken waren er zaterdag op de open dag van Stella Maris in Valkenburg! Samen met een aantal collega’s heb ik een innovatieve proefles verzorgd. We hebben een les ontworpen waarbij onze pijlers centraal stonden; betekenisvol, onderzoeken, samenwerken, keuze, afwisseling en persoonlijk. De les stond in het teken van Frans, Nederlands, aardrijkskunde, economie en geschiedenis. Tenminste, als we nog in de bestaande vakken denken. Aan de hand van een Frans filmpje van de Animaniacs maakten de leerlingen kennis met de taal. Terwijl de leerlingen elkaar niet kenden, maakten ze al gauw contact. Er was ontzettend veel interactie, en zowel ouders als leerlingen waren erg enthousiast. Een vader zei zelfs: ‘Ik ben 20 jaar te vroeg geboren, want dit onderwijs had ik zelf willen hebben!’. Dit zijn uitspraken waar we als innovatieteam enorm van genieten. Het gevoel dat iets lukt waar je ontzettend hard aan hebt gewerkt is heel fijn. Nu gaan we weer aan de slag met de invulling van de pilot, maar ook het ontwerpen van een nieuwe proefles voor de proeflesavond. Schrijf je in, want we gaan je weer kennis laten maken met ons nieuwe onderwijs!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *