Grote drukte open dag Meerssen

De ramen worden gewassen, alles wordt perfect voorbereid en hapjes en drankjes worden klaargemaakt. De leraren en leerlingen krijgen nog een laatste instructie van de directeur en de deuren van het Stella Maris College te Meerssen gaan open voor de eerste bezoekers van de open dag.

Proeven aan lessen
Andere jaren, voor zover ik dat als leerling van 4-vwo weet, werden een aantal proeflessen gegeven zoals een proefles wiskunde en een proefles geschiedenis, maar dit jaar was dit anders. Nu werden 7 vakoverstijgende proeflessen gegeven zoals geschiedenis en Nederlands, wiskunde en muziek. Ook nog over maatschappelijke thema’s. En er was natuurlijk een lokaal voor alle vragen over de innovatie voor volgend schooljaar. Aan dit laatste heb ik meegedaan.

Het innovatie vragenlokaal
Er zijn heel veel vragen gesteld door ouders en leerlingen: Hoe ziet een klas eruit? Hoe gaat een dag eruit zien? Hoe groot is de klas? Blijf je in dezelfde klas of wissel je steeds?
Ik heb een hele leuke open dag gehad. Er waren veel enthousiaste ouders en leerlingen die echt benieuwd waren naar de innovatie. Gelukkig heb ik zoveel mogelijk vragen kunnen beantwoorden. En het is natuurlijk altijd leuk om te vertellen over je eigen school en wat jouw eigen ervaringen zijn met docenten en andere leerlingen.

Heel leuk is het filmpje van de open dag: video Stella Maris College Meerssen open dag 2016

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *