Klankbord leerlingen en ouders positief verrast

Op dinsdag 8 december vond, voorafgaand aan, en deels tijdens de wedstrijd PSV-CSKA, een tweede bijeenkomst van de klankbordgroep plaats. Ik was vooraf heel benieuwd hoe ouders zouden reageren op een aantal zaken die steeds concreter worden.

Er werd gestart met een korte inleiding door Jacques van Loo, directeur locatie Meerssen, over de voortgang sinds de vorige bijeenkomst. Daarna gingen we in vier groepen uit elkaar om de leerlingen en ouders aan het woord te laten. In mijn groep van ouders ontstond een mooie dialoog over het onderwijsconcept, de aansluiting met de manier van werken in het basisonderwijs, het belang van de coach, het leerling rapport in het nieuwe onderwijs en nog veel meer. Het was een levendige dialoog. Ik heb ervan genoten. Achteraf concludeerde ik met mijn drie collegae die ook in gesprek met een groep waren geweest dat we heel wat wijzer waren geworden. Dat het goed was om het perspectief van leerlingen en ouders te ervaren, dat er veel enthousiasme bij leerlingen en ouders was, dat er goede vragen gesteld zijn, dat we soms het antwoord (nog) niet wisten, dat we in elk geval ons voordeel hiermee doen!

Graag nodigen we alle leerlingen en ouders uit om de volgende klankbordgroep bij te wonen. Deze vindt plaats op dinsdag 23 februari aanstaande van 19 tot 21 uur, locatie Meerssen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *