Open dag

 

Vandaag hebben we nagedacht over de open dag die er weer aan zit te komen. Op 9 januari in Meerssen en 23 januari in Valkenburg. Ik heb vandaag met mijn collega’s uit het innovatieteam van Valkenburg de open dag in de steigers gezet. Op de open dag worden er onder andere proeflessen gegeven. De proeflessen staan in het teken van ‘ontdekken’. Leerlingen maken in deze proefles kennis met ons nieuwe onderwijs. Tijdens deze les wordt er bijvoorbeeld thematisch, vakoverstijgend en samen met elkaar gewerkt.
Naast de proeflessen kunnen leerlingen en ouders deelnemen aan workshops op school. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag in de keuken, je laat je nagels lakken en je haren krullen bij de wellness-afdeling, je neemt plek achter de pc om met de nieuwste technologie aan de slag te gaan of je experimenteert tijdens een proefje in het practicumlokaal. Het barst van de creatieve ideeën in het innovatieteam. Deze week zijn met het hele team innovatieteam aan de slag tijdens de zogenoemde marathondagen. We zitten met z’n allen samen om de organisatie van de open dag en de pilot te finetunen. Hierdoor vallen een aantal lessen uit. Vervelend, maar ik hou hierbij in mijn achterhoofd dat deze uren een investering pur sang zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *