Zweedse balletjes met Stellasaus

Nee, we gaan op school geen Zweedse gehaktballetjes verkopen, hoewel dat natuurlijk wel een leuke vakoverstijgende module zou kunnen worden. We gaan de school niet inrichten met meubilair van een grote Zweedse woonwinkel. Ook worden we geen Zweedse school. Wel hebben we contact gezocht met een van oorsprong Zweedse onderwijsorganisatie; Kunskapsskolan. Tijdens het googlen kwamen we erachter dat onze visie en ideeën grotendeels aansluiten op Kunskap.

‘Het Zweedse Kunskapsskolan Education (KED) stelt zich als doel scholen te ontwikkelen waarin iedere leerling wordt gezien als een uniek individu die het maximale uit zichzelf haalt. Meer nog dan hij of zij ooit voor mogelijk had gehouden. Binnen de scholen wordt gewerkt volgens het KED programma. Een bewezen onderwijsprogramma voor gepersonaliseerd leren binnen het voortgezet onderwijs.’

Tijdens een presentatie van KNED (de stichting die KED in Nederland vertegenwoordigt) werd dit bevestigd. Ook werden een aantal zaken veel concreter: onder andere een portal en een leerlingvolgsysteem dat het leren ondersteunt. Momenteel zijn we nog aan het onderzoeken hoe we op basis van onze eigen onderwijsvisie optimaal gebruik kunnen maken van de ervaring en expertise van KED.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *