Beginnen met het nieuwe begin

De hele donderdagmidBlog 2 randy fotodag hebben we de tijd om na te denken over de pilot die in februari van start zal gaan. Immers we willen ook onze huidige brugklassers mee laten profiteren van ‘het nieuwe onderwijs’. Het eerste maar o zo bekende probleem is dat we beginnen te denken in knelpunten en belemmeringen. Logisch, want hoe ga je alle ideeën die tot nu toe bedacht zijn verwerken in een tijdsbestek van ongeveer 8 weken.Een aantal zaken is voor mij van belang. We willen zien hoe een lesdag eruit kan zien, hoe leerlingen keuzes maken in vakken, niveau en leerstrategie, hoe de school en de organisatie omgaat met een nieuw systeem naast het bestaande systeem, hoe er getoetst kan worden, hoe we de kwaliteit waarborgen en ga zo maar door! We zijn begonnen met alles op een rijtje te zetten. Denken in mogelijkheden waarin álles kan en mag. De grote lijnen staan er nu. In de aankomende weken zullen we alle kleinere lijntjes gaan bepalen.
Nee, innoveren gaat niet makkelijk en snel. En zeker niet zonder problemen of strubbelingen, maar jeetje, wat is het leuk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *