Waardevol World Café

“Het World Café is een innovatieve werkvorm om een levendige dialoog op te zetten rondom vragen die er echt toe doen”.

“Hoe ziet volgens jou het ideale leren eruit?  Welke onderdelen uit je eigen vak zou je gecombineerd met andere vakken kunnen aanbieden? Wat wil je van de huidige begeleiding op school handhaven en wat kun je hieraan verbeteren? Welke vaardigheden moet je aan het einde van je middelbare schooltijd bezitten? Hoe kunnen we tegemoet komen aan de verschillende leervoorkeuren van leerlingen? Hoe kunnen we de voortgang van een leerling het best in kaart brengen?”  Zomaar wat vragen die voorbij kwamen tijdens het World Café voor collega’s van afgelopen woensdag op de 11de van de 11de. Het was een meer dan geslaagde middag. Het innovatieteam had rond vijf thema’s een en ander uitgewerkt. Interessante vragen op grote kleurrijke posters.  In kleine groepen zijn de docenten in een informele sfeer met elkaar in gesprek gegaan.

De volgende thema’s zijn aan bod gekomen: het leren, het lesgeven, curriculum, toetsing en beoordeling, de begeleiding. Dit zijn tevens de vijf werkgroepen van de onderwijsinnovatie. Er werden deze middag een aantal concrete vragen besproken en de ideeën werden genoteerd. Hier zijn waardevolle bijdragen uitgekomen, waar het  innovatieteam mee vooruit kan! Het is en blijft een project van ons allemaal. De input van de docenten is hierbij erg belangrijk. Bij het volgende World Café hopen we dan ook nog meer collega’s  te mogen verwelkomen. Uiteraard wordt er weer voor een hapje en een drankje gezorgd.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *