Inspirerende eerste bijeenkomst klankbordgroepen

Op woensdag 21 oktober heeft de eerste bijeenkomst plaatsgevonden van de klankbordgroepen ouders en leerlingen. Centraal op deze avond stonden twee thema’s: de ouders en leerlingen bijpraten over de stand van zaken en de ouders en leerlingen bevragen rondom het thema Begeleiding.

Een kleine 40 deelnemers werden om 19 uur begroet door Jacques van Loo, directeur Stella Maris College Meerssen. Na een inleiding over de voorgeschiedenis van het innovatieproject en een toelichting over de voortgang dit schooljaar door Harold Limpens, projectleider innovatie, was het woord aan één van de werkgroepen uit het innovatieteam. Op grond van een door de werkgroep Begeleiding uitgewerkt concept zijn de aanwezigen in gesprek gegaan. Dit leverde waardevolle aanvullingen voor het werkgroep Begeleiding.

Ouders en leerlingen gaven met name aan belang te hechten aan sociale en studievaardigheden, weerbaarheid en het steeds meer nemen van eigen verantwoordelijkheid.
Vooral ouders vonden een thuisgevoel voor de leerlingen belangrijk. Men heeft zorgen dat de leerlingen verloren zijn zonder een sociale groep. De werkgroep denkt dit op te vangen door de dagelijkse coachmomenten in de basisgroep. Dit is een kleinere vast groep leerlingen met een vaste coach. De contactmomenten met de coach zijn bedoeld voor hulp, evaluatie, motivatie. Zowel ouders als leerlingen vonden het van belang dat de contactmomenten laagdrempelig en persoonlijk zijn. Er is door ouders ook aangegeven dat het belangrijk is om een klik met de coach te hebben. Dit onderschrijft de werkgroep met als gevolg dat er een procedure moet komen over een eventuele coachwissel.

Al met al was het een zeer boeiende en waardevolle avond. En de werkgroep Begeleiding is blij met de input!

Ouders en leerlingen spelen een belangrijke rol in het innovatieproces. Regelmatig wordt deze groepen hun mening gevraagd over het nieuwe onderwijs. Mocht u er een volgende keer ook bij willen zijn, u bent van harte welkom. De volgende bijeenkomst van de klankbordgroepen ouders en leerlingen vindt plaats op dinsdag 8 december van 19 tot 21 uur op locatie Meerssen. Tijdens deze bijeenkomst zal een ander thema centraal staan.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *